90% riketest on maanteel kõrvaldatavad

Tõnu Tramm 27. aprill 2001, 17:11

Eesti Autoklubi (EAK) statistikast selgub, et ligi 90% väljakutsete puhul on võimalik rike kohapeal kõrvaldada, puksiirabi on läinud tarvis vaid 11% juhtudel.

Ligi kolmandiku väljakutsete puhul on probleeme akuga ning auto ei käivitu. Seda mõistagi eriti talvel. Teisel kohal on probleemid alarmidega, kolmandal rehvide ja generaatoriga. 'Kuna meie autod on varustatud isegi enamlevinud generaatorite harjadega, siis pole ka selliste rikete kõrvaldamine probleem,' lausus klubi eestvedaja Aivo Kuldmäe.

Kuldmäe sõnul tuleb üsna sageli ette olukordi, mil auto on tangitud vale kütusega, samuti on juhuseid, mil automaatkäigukastiga auto omanik kutsub autoabi kohale ja teatab, et masin ei käivitu. Siis selgub, et käigukang on jäänud 'drive' asendisse, muud viga ei olegi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing