Ülo Toomsalu • 27 aprill 2001

Ringhäälingunõukogu on reklaamivaba ETV poolt

Ringhäälingunõukogu andis oma jah-sõna Eesti Televisioonist reklaami väljaviimiseks, lõplik kava kinnitatakse esmaspäevasel ühisnõupidamisel kultuuriministeeriumi ja ringhäälingu juhtidega, kirjutab Postimees.

Nõukogu liikmete sõnul ei tähenda eile õhtul tehtud otsus, nagu poleks tulevast nädalast avalik-õiguslikus kanalis enam reklaami ning reklaamsaateid. ?Otsuse peab kindlasti heaks kiitma ka rahandusminister ja kogu valitsus,? lausus üks ringhäälingunõukogu liige Postimehele.

Et reklaami väljaviimine nõuab parandusi ringhäälinguseadusesse, peab oma nõusoleku andma ka riigikogu.

?Tunnistan, et asjaga läheb kiireks, sest parlamendil algab peagi suvepuhkus,? lisas nõukogu liige.

Suund reklaamist loobumisele võeti ringhäälinguseaduse töörühma töökoosolekul märtsi lõpus, kus kinnitati ka edasine tegevuskava.

Töörühma juht, kultuuriministeeriumi kantsler Margus Allikmaa ei nõustunud otsust kommenteerima enne, kui pole selge, milline saab olema uus reklaamivaba rahastamisskeem.

?Üle mitme aasta on loodud eeldused ringhäälingumaastikku oluliselt korrastavateks kokkulepeteks,? jäi Allikmaa napisõnaliseks. ?Igatahes on mul hea meel, et komisjonis õnnestus päris tõsine töö ära teha.?

Tõsise töö all peab kantsler silmas otsust, mille kohaselt Eesti Raadio ja Eesti Televisioon peaks saama riigilt kokku 250-270 miljonit krooni. See tähendaks senistele eelarvetele ligi 60% lisandumist.

Hetkel kuum