Eestis vähetuntud kullerfirmad pakuvad soodsamaid hindu

Tanel Raig 30. aprill 2001, 00:00

Eestis tegutsevad jõuliselt rahvusvahelised kullerfirmad DHL, TNT ja UPS. Ameerika suurim kiirsaadetiste transportija Federal Express, kaubamärkide Sky-Net, Bax-Global ja World Courier maaletooja VIM Agentuur ning Eesti Posti kaubamärk EMS omavad rahvusvaheliste kullersaadetiste turust Eestis kolme suurega võrreldes väikest osa, kuid nende hinnad on kohati enam kui 50% odavamad. Näiteks maksab 0,5kg dokumentide paki saatmine DHLiga Eestist Lätti 527 krooni, kuid Federal Expressi hinnakirjas maksab sama teenus 250 krooni.

Federal Express pakub küll odavaid hindu, kuid seda ainult kaugematel suundadel. Näiteks Soome ja Rootsi suunal Federal Express Eestis teenust ei osuta, kuna selle suuna transpordi hind oleks liiga kõrge. Ka pakiveo hindasid Läti ja Leedu suunal Federal Express ei anna.

Ka EMSi hinnad on võrreldes suurte konkurentidega odavamad, kuid EMSi hindadele peab arvestama juurde 30 krooni, kui pole aega või võimalust ise oma saadetist viia lähimasse sidejaoskonda või postkontorisse ja järele tuleb kutsuda kuller.

VIM Agentuuri eriteenus on World Courier kaubamärgi esindamine, mis on spetsialiseerunud ohtlike veoste ja erilist käsitlemist nõudvate saadetiste veole.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing