Tulemused tõid börsile suurt raha

Raivo Sormunen 30. aprill 2001, 00:00

Kui eelmise nädala keskel domineeris kohalikul börsil peamiselt Eesti Telekom oma 5,50 krooni suure dividendiuudise ja majandustulemustega, siis reedel oli teenitult tähelepanu koondunud Hansapanga aktsia ümber. Oma kvartalitulemused avaldanud ettevõtte aktsia päevakäive küündis suure huvi tõttu reedel üle 16 mln krooni.

See aga ei peatanud suurte summade liikumist ka muudesse aktsiatesse. Eesti Telekomi üle 7 mln kroonine ja Pro Kapitali 5 mln kroonine päevakäive rebisid börsipäeva kogukäibe harvanähtava 30 mln kroonini.

Turu lootusi ületanud Hansapanga 410 mln kroonine puhaskasum vedas panga aktsia päeva lõpuks 140 kroonini ehk eelmisest sulgemishinnast pool krooni kõrgemale.

Esimesed kauplemisminutid lubasid aktsiale küll suuremat tõusu, kuid aegamööda investorite poolt lahtitöötatud Hansapanga majandustulemused võtsid aktsia kasvuhoo mõnevõrra raugemaks.

Tõsi, et halbade laenude osakaalu vähenemine panga laenuportellis ja tagasitulnud laenude suur maht aitasid panga puhaskasumi kujunemisele oluliselt kaasa, kuid investorite ootusi ei petnud Hansapanga tulemused sellele vaatamata.

Tugevalt jätkati kauplemist Pro Kapitali aktsiatega, mille hind tõusis pärast neljapäevast suurt kukkumist reedel siiski 2,7%, 47,50 kroonini.

Viimase seitsme börsipäeva jooksul 20 mln kroonini küündiva kauplemismahu taga võib olla positsioonide vahetumine firma omanikestruktuuris. Kuid ei saa jätta mainimata, et 1,65 mld krooni suuruse turuväärtusega firma juures vajabki aktsia senisest aktiivsemat kauplemist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing