Börsiülevaade: õhkkond börsil positiivne, Norma kolme aasta rekordtasemel

30. aprill 2001, 14:42

Positiivsete Euroopa börside taustal kujunes täna ka Tallinnas välja üks igati tugeva aktiivsuse ja korraliku tõusuga börsipäev. Reedesele üle 30 mln kroonise päevakäibele vastati mitte eriti väiksema ligi 29 mln kroonise käibega. Üllatavalt hästi läks ohutusrihmade tootja Norma aktsial, mis tõusis 3,7%, ehk ligi kolme aasta kõrgeimat taset tähistava 53,40 kroonini. Norma aktsiat toetav tegur on 5 krooni suurune dividendimakse lähima kuu jooksul ja alla 5ne P/E (hinna/tulu) suhe.

Suurima aktiivsuse ja tõusuga paistis silma Eesti Telekomi <GR#EE.ETL> aktsia, mis sööstis üle 12 mln kroonise käibe juures üles 3,7%, jäädes peatuma 77,75 kroonil.
Eesti Telekomi hommikune uudis sellest, et ettevõtte juhatus teeb aktsionäride koosolekul otsuse osta aasta jooksul tagasi kuni 5% telekomifirma aktsiatest võis olla peamine aktsia tõstja.
Kuna telekomifirma aktsiast on vabalt kaubeldavad maksimaalselt 23%, siis peaks osutuma 5% aktsiate turult ostmine ettevõtte jaoks küllalt raskeks pähkliks ning tugevdama kindlasti ka aktsiat.

Hea uudis tuli ka teiselt poolt lahte Soomest, kus Eesti Telekomi suuromaniku Sonera aktsia oli näidanud kella 14:30 8,38%st tõusu 12,41 euroni. Seda tänu uudisele, et Sonera plaanib siseneda Saksamaa mobiilturule kiiremini kui senini arvatud.

Suure töö tegi Tallinna börsil ära ka Hansapanga <GR#EE.HP> aktsia, andes ligi 12 mln krooni börsikäibest ja tiksudes endale kohaselt vaikselt ülespoole, sulgudes 141 kroonil ehk 0,7% kõrgemal reedest sulgemistasemest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing