Enn Tarto: Eerik-Niiles Kross tegutses ebaprofessionaalselt

30. aprill 2001, 16:25

Omaaegsel luurekoordinaatoril Eerik-Niiles Krossil polnud õigust kellegi nõuandel tagaotsitavat Antonio Angottit riiki lubada, leidis riigikogu erikomisjon pärast kohtumist kaitsepolitsei direktori Jüri Pihliga. ?Formaal-juriidiliselt polnud tal õigust kaasata isikuid koostööle,? ütles riigikogu julgeolekuasutuste järelvalve komisjoni esimees Enn Tarto EPL Online?ile. ?Komisjon leidis, et ta tegutses ebaprofessionaalselt.?

Riigi julgeoleku seisukohalt tähtsate isikute koostööle kaasamise all tuleb Tarto selgitusel mõista kellegi seni tuvastamata isiku soovituse kuulamist tagaotsitava Antonio Angotti maale lubamisel.

Tarto sõnul andis kohtumine Pihliga komisjonile veendumuse, et kaitsepolitsei ei taotlenud Krossilt Angotti maale lubamist. Samuti ei tea kaitsepolitsei tolle isiku nime, lisas Tarto.

?Selle isiku pidi kaasama mõni teine struktuur. Kõiki struktuure pole me veel küsitlenud,? ütles Tarto.

Kaitsepolitsei ega ükski teine struktuur pole seoses juhtunuga Krossi vastu kriminaalasja algatanud, ütles ta.

Tarto hinnangul tuleb Krossi sõnu mõista nii, et keegi Eesti kodanik, kellele laieneb riigisaladuse seadus, palus Krossil helistada piirivalveametisse ja lasta Angotti riiki. Riigisaladuse seaduse järgi ootaks Krossi tolle nime avalikustamise eest kuni kaheksa aasta pikkune vangistus, selgitas Tarto. Avalikustada tohib ta seda nime vaid siseministrile, ütles Tarto.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing