Saksa kantsler visandab föderaalse Euroopa plaani

30. aprill 2001, 10:37

Saksamaa kantsler Gerhard Schröder kutsub looma ühtset Euroopa Liidu keskvalitsust, mis tõotab üles ärritada euroskeptikud kogu Euroopas, kirjutab tänane Briti leht The Times.

Schröderi sotsiaaldemokraatliku partei strateegiavisandi järgi peaksid suurenema Euroopa Komisjoni volitused, mis teeksid sellest eurobloki tegeliku valitsuse. Ministrite nõukogust, mille moodustavad praegu liikmesriikide juhid, saaks loodava kahekojalise parlamendi ülemkoda Saksa Bundesrati eeskujul. Praegusest parlamendist saaks alamkoda, mis hakkaks otsustama ja määrama bloki eelarve kujunemist.

Nädalavahetusel Saksa pressi lekkinud dokument on osa Schröderi plaanist minna Saksa 2002. aasta valimistele tugeva Euroopat toetava programmiga. Kantsler loodab, et aktiivne selgitus võtab opositsioonilt relvad ega lase oma leeri meelitada Saksamaa skeptilisi töölisi ja talunikke.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing