1. mai möödus maailmastumise vastaste protestide tähe all

Eilsel tööliste solidaarsuse päeval oli maailma paljudes linnades rohkeid väljaastumisi, mille ühisnimetajaks võiks panna võitluse majanduse maailmastumise vastu. Meeleavaldajate ja politseinike kokkupõrkeid oli Berliinis, Londonis, Sydneys, Melbourne?is jm, kirjutab The Economist.

Poliitiliselt on globaliseerimise vastased väga suur ja kirju seltskond, hõlmates ühe lipu alla keskkonnakaitsjaid, marksiste, feministe, anarhiste, inimõiguste eest võitlejaid, pahempoolseid ökonomiste, ametiühingutegelasi jt. Nad väidavad, et majanduse maailmastumine süvendab vaesemate riikide hädasid ja muudab rikkamaid riike veelgi rikkamaks.

Seni ei ole globaliseerumise vastaste liikumise vaibumist niipea näha, kuna avaliku arvamuse seas on neil üsna suur toetus ning valitsused ei tea õieti, kuidas neid kohelda.

Hetkel kuum