Tehnoloogiaaktsiad kerkisid Cisco toel

Peeter Koppel 03. mai 2001, 00:00

Ühendriikide aktsiaturgudel sattusid eile tähelepanu keskmesse taas tehnoloogiasektori aktsiad.

Viimaste vastu tekkis huvi pärast seda, kui turuosaliste seas olid liikuma hakanud kuulujutud, nagu oleks tehnoloogiasektori üks kunagisi lipulaevu Cisco Systems üle saamas oma laovarude kuhjumise probleemist. Kuulujuttu toetas ka investeerimispanga Morgan Stanley analüütiku hinnang, et arvutivõrkude infrastruktuuri seadmete turg on Põhja-Ameerikas stabiliseerumas.

Ciscoga seotud kuulujutt aga oli ainult päästik, mis vallandas kauplemispäeva alguses raha rotatsiooni kvaliteetaktsiatest riskantsemasse tehnoloogiasektorisse. Ilmselt on viimase aja positiivsema iseloomuga makrouudised suutnud osasid turuosalisi veenda, et Ühendriikide majanduse probleemid ei ole niivõrd tõsised, kui esialgu arvati, ning seetõttu julgevad ka seni tõusu ettevaatlikult jälginud turuosalised hakata tasapisi raha riskantsemasse tehnoloogiasektorisse liigutama.

Negatiivsete uudistega ära harjunud analüütikud aga on jätkuvalt veidi skeptilised ning soovitavad turuosalistel oodata kinnitust oma optimismile edasistest makronäitajatest. Peamine hirm näib aga siiski olevat ettevõtete teise kvartali majandustulemused ning sellega seonduvad võimalikud negatiivsed üllatused.

Erinevatel hinnangutel ei kajastu praegustes aktsiahindades näiteks võimalus, et mõningad emitendid võivad teise kvartali majandustulemuste avaldamisega seoses anda kolmanda kvartali suhtes kasumihoiatuse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing