Valuutaturgude liider on taas Citigroup

Tõnis Oja 03. mai 2001, 00:00

Ameerikast alguse saanud ning tasapisi üle maailma leviv majanduskasvu aeglustumine ei pruugi jätta puudutamata ka Euroopat, selgus uudisteagentuuri Reuters poolt arvutatavast ostujuhtide indeksist. Viimane langes esimest korda viimase kahe aasta jooksul alla kriitilise 50 punkti. Euro kurssi see siiski väga palju ei mõjutanud, sest analüütikud olid juba varem nõrka numbrit ennustanud. Samas on 0,89 dollarit euro jaoks piisavalt tugev toetustase, mistõttu ühisraha kursi liikumisvahemik jäi küllaltki kitsaks.

Citigroup on valuutaturgude turuliider, selgus ajakirja Euromoney koostatud ülevaates. Oma 1,5 triljoni dollari suuruse päevakäibega hõlmab pangandusgrupp 9,74 protsenti valuutadega kauplemise turust. Grupp loovutas oma 20 aastat kestnud liidrikoha 1999. aastal Deutsche Bankile, kes möödunud aastal langes taas teisele kohale.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing