Prokurör lõpetas korteriafääriga seotud ametnike süüdistamise

03. mai 2001, 08:25

Kuigi Tallinna prokurör Kristel Siitam loobus eilsel linnakohtu istungil Rein Koidu ja Aldo Niiluse süüdistamisest vanalinna korteritega sahkerdamises, ei välista ta tulevikus korteriafääri võtmeisikute kohtu alla andmist, kirjutab Postimees.

Prokurör Kristel Siitami väitel on ebaõiglane ja juriidiliselt ebakorrektne, kui saja korteri mahasahkerdamise eest valitud isikutele vastutavad ainult kaks inimest - vanalinna kinnisvara munitsipaalettevõtte eksdirektor Rein Koit ja Kesklinna endise vanema Jüri Oti kunagine asetäitja Aldo Niilus, mitte aga need, kes olid otsuste taga algusest peale.

Varasema süüdistuse kohaselt oli Rein Koidu käsi mängus 89, Aldo Niiluse oma 12 ebaseaduslikus korteritehingus, millega põhjustati Tallinna linnale kokku üle 15 miljoni krooni kahju.

Siitam tunnistas, et Koit ja Niilus tegid oma ametnikutööd - sõlmisid üüri- ja erastamislepinguid - ning olid ennatlikult ja kontekstist välja rebitult kohtu alla antud.

?Olen jätkuvalt seisukohal, et vanalinna korterite erastamise skeem oli algusest peale vale ja see ei teeninud seaduse eesmärke,? ütles Siitam. ?Ja me polegi alla andnud ega käsi üles tõstnud. Mõtlemist on ja miski pole välistatud.?

Siitam ei välistanud, et nende isikute ringis, kes kunagi peavad vastust andma linna vara mahasahkerdamise eest, ei võiks olla ka Jüri Ott.

?Miski ei välista uurimisel ja prokuratuuril uusi seisukohti võtmast, ka Oti suhtes,? lausus prokurör.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing