Arvutiviga lubas töötul narvakal võtta tühjalt kontolt miljoni

Viletsalt programmeeritud arvutitarkvara võimaldas töötul Narva mehel oma Krediidipangas olevalt kontolt välja võtta rohkem kui miljon krooni, kuigi tema kontol oli vaid 100 krooni, kirjutab Eesti Päevaleht.

Möödunud nädalavahetusel erinevatest sularahaautomaatidest välja võetud rohkem kui miljonist kroonist jõudis 21aastane Eduard 12 000 krooni kasiinos ja kõrtsides ära kulutada. Eduardi kodu läbiotsimisel leidis politsei 990 000 krooni sularaha.

Narva politseiprefektuuri kriminaalosakonna ülemkomissari Aleksandr Tara?kini sõnul võttis varem avalike varguste eest tingimisi karistatud Eduard 27. aprillil oma pangakontolt 100 krooni sularaha ning avastas, et kontojääk jäi pärast raha väljavõtmist samaks.

?Ta teadis, et tal on kontol 100 krooni,? ütles Tara?kin. ?Pärast tehingu sooritamist sai mees automaadilt t?eki, millelt luges, et kontojääk on ikka 100 krooni.? Eduard sisestas pangakaardi uuesti ning võttis veel kord 100 krooni välja. Automaat näitas aga jätkuvalt, et mehe arvel on 100 krooni.

Niimoodi käis Eduard öösiti ühe Narva sularahaautomaadi juurest teise juurde ning võttis igalt poolt 100 krooni välja.

Lõpuks otsustas noormees õnne proovida suurema summaga ning sisestas väljavõetavaks summaks 10 000 krooni. Automaat väljastas talle ka selle summa ning näitas kontojäägina endiselt 100 krooni.

Eesti krediidipanga turundusjuhi Mati Eliste sõnul võimaldas Eduardil raha välja võtta panga IT-spetsialisti programmeeritud tarkvara, mis pankadevahelisele kaardikeskusele valeteateid saatis.

Hetkel kuum