Autoklubi asub liikmeid aitähi eest abistama

Tõnu Tramm 04. mai 2001, 00:00

Eesti Autoklubi (EAK) alustas oma 5. sünnipäeva puhul uute teenustepakettidega, mis annavad kõikidele klubi liikmetele võimaluse kutsuda aastaringselt kohale autoabi, mille eest ei pea pärast väljakutset enam maksma. Tõsi küll, päris ilma rahakotti kergendamata seda teenust kasutada ei saa. Kõigepealt peab maksma 100 krooni klubi liikmemaksu ning seejärel 300 krooni tasuta autoabi paketi eest. Kui lisada autoabilepaketile puksiirteenus, tuleb maksta aastas 400 krooni. ?Kui inimene kasvõi ühe korra aastas vajab puksiirteenust, siis on tal see raha tagasi teenitud,? nentis Autoklubi eestvedaja Aivo Kuldmäe, kelle sõnul pole vahet, mitu korda abi vaja läheb. ?Ja ega 400 krooni eest ei paku tänapäeval vist ükski firma enam puksiirteenust.?

Aivo Kuldmäe sõnul ei usu nad, et klubi liikmed tasuta teenust kuritarvitama hakkavad. ?Kui see nii tõesti peaks juhtuma, siis oleme sunnitud oma pakette ja hindu muutma ning selle alla kannatavad teised, ausad klubiliikmed,? lausus Kuldmäe.

EAK uus teenus loodi eeskätt selleks, et harjutada inimesi kasutama autoabi. Sellest nädalast lisandus Eesti teedele 8 kollast autoabi sõidukit, mis on varustatud kõige vajalikuga, et teelisi hädas aidata. Et autoabi saabumise aeg mistahes nurgas liiga pikale ei veniks, on nüüd Eestis laiali 21 masinat, mida koordineerib ööpäevaringne dispet?erteenistus, kuhu saab helistada numbril 1888. Paraku seisavad paljud autod osa ajast siiski jõude, kuna eriti väljaspool suurlinnu tuleb inimestele suhteliselt harva pähe autoabi kohale kutsuda.

Kuldmäe sõnul on inimeste teadlikkus selles osas siiski oluliselt kasvanud ja üha enam on neid inimesi, kes tee äärde jäädes kutsuvad kohale just autoabi, mitte oma sõbra. ?Ka mina ise ei kujutaks ette, et ma leiaksin keset päeva aega minna oma sõbrale appi. Loomulikult ma teeksin seda, kuid palju tööd jääks selle aja jooksul tegemata,? lausus Kuldmäe.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing