Fabia müük hakkab kosuma

Tõnu Tramm 04. mai 2001, 00:00

Ida- ja Kesk-Euroopa ühe populaarseima väikeauto ?koda Fabia müük on olnud Eestis juba pikemat aega tagasihoidlik. VW grupis toodetav auto on oma olemuselt igati korralik sõiduriist, sest ega asjata inglased õnnistanud ?kodat kõige enam arenenud autotootja auhinnaga. Nüüd lõpuks on jõudnud kätte aeg, mil ka Eestis hakkab Fabia müük tasapisi hoogu juurde saama.

Tõsi küll, aprillis müüdud 17 autot ei ole just eriline number millega hoobelda, kuid igatahes näitab nimetatud auto müük juba mitmendat kuud tõusujoont. Ka väikeautode aastase läbimüügi seas on Fabia 44 müüdud autoga igati tublil neljandal kohal. Vaid mõne auto jagu rohkem on müüdud Toyota Yarist (47) ning VW Polot (50). Esikohal oleva Peugeot 206 müüginumbrist ei ole siinkohal aga üldse mõtet rääkida, sest tema 300 ühiku lähedale küündiv nelja kuu läbimüük kuulub juba pigem müstika valdkonda. Nagu ka see, et aastase kogumüügi osas on Peugeot kasvatanud teisel kohal oleva Volkswageniga võrreldes oma edumaa juba ligi kahekordseks.

Veel on aprilli müüginumbreid vaadates hea meel tõdeda, et ka vana hea Ford rühib oma läbimüügiga üha tõusvat teed. Aasta alguses tagasihoidliku 20 autoga alustanud Ford on kasvatanud oma läbimüüki iga kuuga ning aprillis lähenes selle margi müük juba 70 autole. Lõviosa tänu igati õnnestunud uuele Mondeole, kuid ka Focuse müük on olnud igati korralik. Igatahes on 68 sõiduautot juba selline müüginumber, millega Ford lunastas esmakordselt pääsu sõiduautode TOP 10sse.

Tarbesõidukite osas tegi puhta töö ?prantslaste? ees Mercedes-Benz, suurim re-eksportija oli taas 31 autoga Toyota. Nelja kuuga on piiri taha toimetatud ligi 100 uhiuut Toyotat.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing