Leping BRSiga võib sisaldada suurt garantiid

ÄP 04. mai 2001, 00:00

Vedurite ost ei olnud BRSi äriplaanis ja ka erastamisagentuuri nõukogu tegi Eesti Raudteele ettepaneku neid vedureid mitte osta.

Lisaks on riik väidetavalt nõus katma BRSile kogu Valga Külmvagunite Depoo algatatud kohtuasjast tuleneva võimaliku kahju, mis võib küündida 200 miljoni kroonini. Seni pole külmvagunite depood saatnud kohtus edu. Depoo nõuab Eesti Raudteelt 100 miljonit krooni.

Erastamisagentuuri nõunik Väinu Sarnet ütles teleuudistele eile õhtul, et Eesti Raudtee aktsiate ostu-müügileping on konfidentsiaalne ja täpseid numbreid ta öelda ei saa, kuid summalist numbrit pole olemas. Sarnet lisas, et BRSiga on tehtud kokkulepe, et kuni erastamissummade lõpliku ülekandmiseni riigile peab BRS tegema kummagi probleemi suhtes täiendavaid uuringuid.

Samas on TV3 andmetel otsustatud, et kontroll Eesti Raudtee üle läheb BRSile 29. juunil, ehkki ametlik aktsiate üleminek on 31. august.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing