Nädal paradiisis

Anne Erm 04. mai 2001, 00:00

Tavaliselt ei õnnestu festivali korraldajal süveneda muusikasse, sest ajuarvuti mõtleb juba järgmisi lahendusi kuhjunud probleemidele. Ja kui muusikul pole karismaatilisust ja muusika on igav, hiilivad mõtted omi radu. Jazzkaarel õnneks oli selliseid momente vaid üksikuid. Ainus ansambel, kes mu lootusi ei täitnud, oli Terri Lyne Carrington Group. Staar oli juba Tallinnasse saabudes pahur ? ei maitsenud talle ei Olde Hansa söök ega jook, küll pahandas helimeeste peale...

Maailma parimaks naistrummariks tituleeritud Carrington ja nimed Gery Allen, Gary Thomas ja Nguen Lee sundisid kõhklematult seda bändi valima. Alati ei tee aga superstaarid parimat muusikat, oma vaikne Põhjala Saarte muusika võib hoopis sisukam olla.

Ülejäänud esinejad täitsid mu lootused. Arvan, et ka publik jäi Jazzkaarega rahule. Flamencosõbrad said osa väga heast flamencomuusikast. Kitarrifännidele pakkusid naudingut Mike Stern, Raul Björkenheim, Vicente Amigo. Pianistide plejaadis oli kõike ? kargest Kristjan Randalust Eliane Eliase nõtkuse, Django Batesi inglasliku huumori ja Joey Defrancesco orelitulevärgist Omar Sosani. Sosa puhul teadsin kindlalt, et tuleb hea kontsert, mis sobib festivali väärikaks finaaliks. Olin Sosat soleerimas kuulnud New Yorgis ja ansambliga Saksamaal Womexi festivalil. Tallinna jõudes säras Sosa rõõmust nagu laps, kes on uue kanni leidnud.

Sosa muusika pole rumba ega samba, see on üks Uus Suur Kuuba asi, ütles Tõnu Timm Vikerraadios. Sosa on Kuuba muusika uuendaja ja suursaadik maailmas. Festivali pikim kontsert möödus kui hetk, selle jooksul libisesid silme eest mööda d?ungliasukad ja New Yorgi tänavad, sihvakad neiud Kuuba randades ja Ufomehed Universumist. Pingeist vabastav kontsert, naerusuine ja komplektsivaba.

Kuigi lennuk Münchenisse startis hommikul kell viis, ei tõtanud Sosa bänd hotelli magama, vaid vihtus Von Krahli baaris Jazzkaare lõpupeol funky?t. Kui saaks me kõik olla nii rõõmsad ja komplektsivabad kui Sosa, oleksimegi otsapidi paradiisis.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing