Põleng võttis ajalehtedelt toimetuse

04. mai 2001, 07:38

Aprillis alguses põhjustas süütaja Tallinnas Pärnu maantee ühes soliidsemas hoones põlengu, mille tõttu kolivad kesklinna väärtpindadelt ära kultuurileht Sirp ja Õpetajate Leht, kirjutab Eesti Päevaleht.

Tuli linnale kuuluvas majas sai alguse vaheuksest, mis viib Sirbi toimetusest juba mitmendat aastat tühjalt seisva ja korteriskandaaliga seotud ruumini. Kohal käinud tuletõrjujate väitel oli tegu süütamisega.

Kriminaalasja algatanud politsei pole seni uurimisega edasi jõudnud. Penjami sõnul on Sirbi töötajad juhtinud korduvalt kesklinna valitsuse tähelepanu sellele, et ruumid võivad kasutuseta seistes olla ohtlikud.

Sirbi peatoimetaja Mihkel Mutt tunnistas, et toimetustest vabaks jäävad ruumid asuvad väga magusas kohas. ?Meie maksime väikest renti - 50 krooni ruutmeetri eest,? lausus Mutt. Tema sõnul on mõistetav, kui linn tahab omanikuna edaspidi rohkem teenida.

Kesklinna valitsuse andmetel sai 1999. aasta sügisel Tallinna ühes hinnalisemas kinnistus 174 ruutmeetrit pinda pensionil näitleja Heino Torga. Tema oli üks neist, kellele eelmised kesklinna vanemad Jüri Ott ja Elmar Sepp jagasid aastatel 1996-1999 sundüürnike elamistingimuste parandamise sildi all nn mitte-eluruume.

Mõlemad ajalehed otsivad praegu endale koostöös kultuuriministeeriumiga uusi ruume. Kahe toimetuse remont läheks maksma pool miljonit krooni, milleks meil raha ei ole, sõnas Penjam.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing