4 mai 2001

Reformierakonna juhid teevad aktiivset kuluaaritööd

Reformierakonna juhid peavad pühapäeval partei üldkogule minejatega kuluaarivestlusi, et mitte korrata Isamaaliidu üllatust, kui presidendivalimiste favoriit Tunne Kelam jäi alla musta hobusena areenile kapanud Peeter Tulvistele, kirjutab Postimees.

See tähendab, et tuleb maha suruda reformierakondlaste noorema põlvkonna mässumeel, mis ähvardab kalduda presidendikandidaadi valimisel justiitsminister Märt Raski poole, sest temas nähakse värsket võimalust, nagu uutmismeelsed isamaaliitlased nägid Tulvistes oma erakonna uut lippu.

?Avalikkus ei mõistaks meid, sest Raski toetus on imeväike Toomas Savi 21 vastu,? põhjendas Reformierakonna ideolooge Savi kandidatuurist kinnihoidmist. ?Prognoosin, et üldkogul jagunevad hääled 500 : 100 Savi kasuks.?

?Savi seisab juba rambivalguses areenil, Raski - kes on presidendikandidaadiks tegelikult fantastiliselt hea materjal - peaks sinna alles tooma ja selleks oleme lootusetult hiljaks jäänud,? võttis Reformierakonna presidendikampaaniaga seotud poliitik omaks.

Rask ise ütleb, et Keskerakond ja Isamaaliit on valinud kitsalt parteilise eelistuse, kuid Reformierakonnal on võimalus tulla Savi näol välja kandidaadiga, kes tugineb laiemale toetajaskonnale.

Savi presidendivalimiste ?musta hobust? ei usu. Järelikult on Eesti järgmine president kas Tarand, Tulviste või Savi? ?Suure tõenäosusega,? vastab Savi. Samasuguse vastuse annab ta küsimusele, kas presidendi valimine libiseb põllule - valimiskogu otsustada.

Mida päev edasi, seda kaugemale libiseb Tarandi unistus kolmikliidu ühiskandidaadist Kadrioru lossi. Isamaaliiduga tülli pööranud Reformierakond on lükanud tagaplaanile reformerite võimalikud separaatkõnelused teemal: meie toetame Tulvistet, kui teie annate vastu paar ministrikohta.

Hetkel kuum