Aktsiaomanikud teenivad suurt tulu

07. mai 2001, 00:00

Üha rohkem väikeinvestoreid kasutab võimalust investeerida pangadeposiidiga võrreldes ülikõrge tulususega aktsiatesse, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi. Pangadeposiidi aastaintress kõikus 12% piirimail. Hanapanga aktsia hind on aga üheksa kuuga kasvanud 26,5 kroonilt 95 kroonile ehk 360%. Viimase kahe nädalaga on Hoiupanga ja Forekspanga aktsia tõusnud ligi kolmandiku. Kõige riskantsemaks peeti Saku õlletehase aktsiat.

Analüütikud arvavad, et varsti huvi aktsiaturu vastu vaibub. Samas võib aga 31. mail tööd alustav Tallinna väärtpaberibörs anda uueks tõusulaineks impulsi.

Hetkeseis: Õigus oli neil, kes uskusid, et aktsiahindade kiire tõus jätkub. Uudised õnnelikest väikeaktsionäridest, kes arvutasid, kui suure summa nad päevas teenisid, hakkasid siis alles Äripäeva lehekülgedele jõudma. Pärast 1997. aasta bötrsikrahhi muutusid eestlased aktsiaturu suhtes umbusklikuks ja eelistavad raha hoiustada pangas.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing