Hansapank domineeris börsil

Raivo Sormunen 07. mai 2001, 00:00

Suurema rahakotiga investorite huvi Hansapanga aktsia vastu näitas eelmisel reedel kiirenevat kasvutrendi. Ettevõtte aktsia andis reedesest korralikust 23,6 mln krooni suurusest börsi päevakäibest üle kolmveerandi ehk 18,3 mln krooni.

Statistikast selgub, et viimasel ajal on tehingud panga aktsiaga andnud keskmiselt ligi poole börsi päevakäibest.

Aktsia püsis terve päeva jooksul küllaltki ranges vahemikus ning sulgus nagu neljapäevalgi 143 kroonil.

Maaklerite sõnul hoidsid huvi aktsia vastu peamiselt ülal suuremad välisinvestorid. Küllap motiveerib neid nii panga korralik esimese kvartali tulemus, hea rentaablus kui ka arenguvõimalused kiiresti kasvaval Läti ja Leedu pangandusturul.

Investoreid oli näha ka müügipoolel, mille tulemusena liikus aktsia hinnanoteeringute vahe päeva lõpuks vaid 25 sendini ehk 0,17 protsendini.

Kuigi Hansapanga aktsionärides dividendid erilist rõõmu ei ärata, tasub märkida, et täna on viimane börsipäev aktsiate ostmiseks, et garanteerida endale õigus aktsiahinnast 0,7% suuruse ehk 1kroonise dividendi saamiseks.

Eesti Telekomi aktsia vastu jäid investorid reedel ükskõikseks. Aktsia käive ei ulatunud miljoni krooninigi ning aktsia tõusis 0,7%, 76,50 kroonini vaid hinnanoteeringute vahe tõttu.

Rakvere lihakombinaat avaldas reedel oma esimese kvartali majandustulemused, mis paraku jätsid investorid ja ettevõtte 331 aktsionäri külmaks. Üle kolmveerandi lihatöötleja aktsionäridest omab aktsiaid vähem kui 10 000 krooni eest. Pärast HK Ruokatalo 91,6 protsenti ettevõtte aktsiate omandamist on aktsia ausalt öeldes surnud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing