Kolm aastat tagasi fikseeriti FIMi kurss

Tõnis Oja 07. mai 2001, 00:00

Eelmisel kolmapäeval möödus kolm aastat päevast, kui Euroopa Liidu rahandusministrid leppisid kokku ühisraha koosseisu kuuluvate valuutapaaride omavahelised kursid. Kursside kindlaksmääramine kaheksa kuud enne euro kasutuselevõttu pidi ära hoidma spekulatsioonid rahaliidu liikmesriikide nõrgemate valuutade suhtes.

Eestlastele oli otsus tähtis seepärast, et lisaks Saksa margale fikseeriti sisuliselt kurss veel 10 Euroopa valuuta suhtes. Eriti oluline oli aga see, et nende valuutade hulka kuulus Soome mark. Marga sisuline fikseerimine andis Eesti ettevõtjatele, aga ka turistidele, kindluse, sest valuutarisk kadus ära.

Tegelikult oli marga kurss väga stabiilne juba varem. Eesti Panga fikseeritud ametlik FIMi kurss oli viimati ülalpool 2,64 krooni taset veebruaris 1998. Pärast euro kasutuselevõttu on marga kurss 2,63 krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing