Aprillis veeti Eesti Raudteel kaupa 3,2 miljonit tonni

07. mai 2001, 12:40

Kaubavedu Eesti Raudteel ulatus käesoleva aasta aprillis 3,2 miljoni tonnini, aasta nelja esimese kuu veomaht on võrreldes eelmise aasta sama perioodiga vähenenud kokku 3,5%. Suurima kaubagrupi moodustasid aprillis tavapäraselt naftasaadused.

Eesti Raudtee kommunikatsioonidirektor Andrus Kuusmann ütles, et suuremate kaubagruppide veomahud on stabiliseerunud. ?Võrreldes eelmise aastaga on väikeses plussis naftasaaduste vedu, lisandunud on kivisüsi, väetised ja puit. Tagasihoidlikult on Eesti Raudteel aga veetud teravilja ja mustmetalli,? märkis Kuusmann.

Aprillis ulatus kaubavedu Eesti Raudteel 3,2 miljoni tonnini, 2000. aasta samal perioodil oli see 3,35 miljonit tonni (langus 5%). Nelja esimese kuuga on kaubaveo maht Eesti Raudteel olnud 13,1 miljonit tonni, eelmise aasta samal perioodil oli see 13,56 miljonit tonni (langus 3,5%).

Suurima kaubagrupi moodustasid nelja esimese kuu kokkuvõttes naftasaadused (8,1 mln tonni), põlevkivi (2,2 mln tonni), väetised (811 000 tonni) ja puit (470 000 tonni). Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga suurenes kõige rohkem väetiste ning tahkete mineraalsete kütuste veomaht, kõige rohkem vähenes teravilja (43%) ja mustmetalli vedu (42%).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing