Autode soodusmüük supermarketis ärritab autosalonge

07. mai 2001, 11:18

Saksa päritolu Euroopa suurimate toidu- ja esmatarbekaupade jaemüügikettide hulka kuuluva Edeka plaan alustada soodsalt autode müüki ajas ärevusse teised automüüjad, kes kardavad hankemonopoli lõhkumist.

Saksa majandusleht Handelsblatt kirjutab, et alates tänasest kuni selle kuu lõpuni müüb Edeka Baden-Württenbergi liidumaal oma keti 400 supermarketis väikeautot Fiat Punto.

Ajalehe teatel müüb Edeka autot ainult paketis mõne teise tootega nagu näiteks printeri, sülearvuti või fotoaparaadiga. Paketi hind on 24 500 marka ehk 196 000 krooni ning müügikampaania korraldaja hinnangul on see umbes neljandiku võrra odavam tavahinnast.

Edeka plaan põhjustas tohutu segaduse Fiati Saksamaa müüjate hulgas, kes näevad selles ohtu oma hankemonopolile. 'Fiat peab sekkuma ning selle eest hoolt kandma, et lepingutest kinni peetaks,' ütles Fiati-müüjate liidu juht Friedrich-Karl Bonten. Tõenäoliselt on oodata Fiat DeutschlandŽi pöördumist kohtu poole.

Edeka ei ürita automüügiga tegeleda mitte esimest korda. Eelmise aasta suvel proovis jaekett müüa väikeautot Smart, kuid siis lõpetas aktsiooni autotootja Daimler-Chrysler sekkumine.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing