Kadi Heinsalu • 7. mai 2001 kell 8:56

Järvamaa metsaomaniku tagant varastati tuhat tihumeetrit puitu

Metsaomanik Agu Reintal avatsas eelmisel nädalal, et tema metsast oli nädala jooksul raiutud tuhat tihumeetrit puitu, tegemist on kahjude poolest viimaste aastate suurema kuriteoga sealkandis, kirjutab Järva Teataja.

Keskkonnakahju oli maakonnalehe andmetel 566 412 krooni, millele lisandub omanikule tekitatud kahju. Vargad olid jõudnud ära vedada 500 tihumeetrit puitu, ülejäänud 500 tihumeetrit saadi kätte.

Metsaomanik avastas oma metsa servalt töömehed, kes palke autodele ladusid, kuid need ei teadnud töö tellijate kohta midagi öelda. Metsarüüstajatel olid raiepiletid, kuid võltsitud, nimesid sealt ei leidnud. Keskkonnainspektsiooni andmetel võivad vargad olla Paide narkomaanid. Töömeeste kinnitusel oli plaan maha võtta kokku 2000 tihumeetrit.

Reintalile oli eelnevalt korduvalt helistatud ja küsitud, kas ta ei tahaks oma metsa müüa. Kust helistajad tema metsa kohta teadsid, ei osanud Reintal öelda. Helistajad olid ka anonüümsed.

Hetkel kuum