Pro Kapitali aktiivsus kasvanud

Raivo Sormunen 08. mai 2001, 00:00

Mõõduka aktiivsusega börsipäev eile Tallinnas jätkus, kuid enam ei teinud rõõmu paaril viimasel päeval börsile jumet lisanud mahukad plokktehingud. Lisaks Hansapanga aktsiate tavapärasele aktiivsusele andsid suure osa eilsest käibest tehingud Pro Kapitali aktsiatega.

Pro Kapitali aktsia hind sulgus 1,4 mln kroonise päevakäibe juures viimase aja kõrgeimal tasemel 50 krooni juures.

96% ulatuses väliskapitalile kuuluva ettevõtte aktsia käibe tõusuga on viimasel ajal oluliselt paranenud ka aktsiaga kaubeldavus. Väärtpaberi hinnanoteeringute vahe liigub juba suhteliselt normaalse ühe protsendi juures.

Tehingud Hansapanga aktsiatega andsid üle poole eilsest 12 mln kroonisest börsikäibest. Kuigi eile oli viimane päev panga aktsiaga kauplemiseks, et kindlustada end dividendidega, odavnes aktsia üllatuslikult väikeinvestorite müügisurve tõttu 0,7%, 142 kroonini.

Täna ostetud aktsiad enam dividendide saamise õigust ei anna ning seetõttu võib aktsia börsil avaneda 141 krooni kandis.

Eesti Telekomi aktsia investorite tähelepanu eile ei pälvinud. Aktsia liikus vähem kui miljoni kroonise käibe najal hinnanoteeringute vahe tõttu üles 0,3%, 76,75 kroonini.

Optsioonistatistika alusel olid aprillis väga populaarsed ostuoptsioonid Norma aktsiatele. Arvestades Norma viimase kuu kiiret ülesliikumist, pole investoritel tulnud tehingus pettuda. Kuigi eile jäi Norma aktsia sulgemishind reedesele tasemele, jätkab aktsia tugevnemist. Eile õhtul pakuti aktsia eest börsil 53,50 krooni ehk parimat hinda viimase kolme aasta jooksul.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing