Börsiülevaade: Norma aktsia kõrgeimal tasemel pärast 1998 aasta maid

09. mai 2001, 14:39

Kas viga on suvises ilmas või muus, aga kauplemine ei tahtnud Tallinna börsil täna kuidagi käima minna. Õnneks päeva lõpupoole kauplemine aktiivistus ja suuremad tegijad aitasid päeva lõpuks börsisüsteemi kogukäive upitada ligi 14 mln kroonini.

Kuigi täna oli seoses aktsionäride koosolekuga mõnda aega suletud kauplemine Norma <GR#EE.NORMA> aktsiatega suutis aktsia 2,3 mln kroonise käibe juures tõusta 53,80 kroonini ehk kõrgeima tasemeni pärast 1998 aasta maid.

Peamine Norma aktsiat toetav tegur peaks olema see, et kuni järgmise neljapäevani ostetud aktsiatel on õigus saada eelmise aasta ettevõte majandustulemuste eest 5 krooniseid dividende aktsia kohta.

Hommikul mornilt alustanud Eesti Telekomi <GR#EE.ETL> aktsia tõusis päeva lõpuks siiski 1,3%, 78 kroonini. Passiivselt kaubeldud Hansapanga <GR#EE.HP> aktsia hinnanoteeringud liikus päeva lõpus tänu suurtele plokktehingutele plussi. Aktsia sulgus täna 142 kroonil ehk 0,2% eilsest sulgemistasemest kõrgemal.

Eile peale turu sulgemist oma esimese kvartali tulemused avaldanud Merko Ehituse <GR#EE.MERKO> aktsiasse suhtuti täna küllalt hästi. 11 tehingu käigus liikus aktsia üles 1,2%, 41 kroonini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing