Eenmaa: Mändmets on valetanud, Opmann mitte

09. mai 2001, 16:50

Mega portaali online-intervjuu Maapanga eksjuhi Malle Eenmaaga:

On teil olnud juttu tookordse rahandusministri Mart Opmanniga sellest, et ta ise kohtusse tunnistama võiks tulla kuidas ta teile Ameerika fondi bilanssivõtmise loa andis? Kas Opmann on teile otse valetanud?

Opmann ei ole mulle valetanud ja ma arvan, et ka üldsusele mitte.
Ta on avaldanud oma kõnelusi sellel teemal härra Mändmetsa ja härra Kraftiga. Ta ei ole võibolla tõesti mäletanud 28.03.1996 kell 14.30 kuni 16.00 toimunud nõupidamist hr.Krafti kabinetis.

Samas on valetanud küll härra Mändmets, kelle alluv oli pr. Norvai?. Oleme advokaadiga arutanud hr. Opmanni tunnistuse küsimust, kuid mulle tundub, et ei eeluurimist, prokuratuuri ega kohut ole huvitanud küsimuse sisuline pool, vaid vormiline kas Malle Eenmaa mõjutas AVF nõukogu selles küsimuses 'jah' sõna ütlema.

Kahe inimese valetunnistuse alusel on nad lugenud selle veenmise tõendatuks. Kaks fondi nõukogu liiget on seda eitanud juba linnakohtus. Viimasel ringkonnakkohtu istungil tunnistas üks fondi nõukogu liige, et see protokoll on võltsitud.

Ta on kinnitanud, et pole kunagi sellel koosolekul osalenud, ehkki tema nimi on protokollis kirjas, nagu minugi oma. Ka mina ei ole sellel koosolekul olnud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing