Maikuus loodetakse arvutituru kasvu

Kaido Einama 10. mai 2001, 00:00

Kuigi aprillis arvutitootmine enamasti vähenes, loodavad kodumaised kokkupanijad enne kollektiivsetele suvepuhkustele minemist teha suurmüügi hapukurgihooajale eelneval tippkuul. Mais ostetakse tavaliselt kevade kohta teistest kuudest pisut rohkem arvuteid ja järgneb suur langus, mis kestab kogu suve. Selline hooajaline tegevus on paljud arvutifirmad pannud töötajaid suviti kollektiivpuhkusele saatma, et jätkata augustis ja septembris, kui algab taas kiire tõus.

Ordi suurendas siiski ka aprillis 23% toodangut võrreldes eelmise aasta sama kuuga ja loodab mais veel suuremat kasvu. Microlink tootis kokku 1277 arvutit, millest oluline osa ? 422 ? pandi kokku Lätis.

Vaatamata Inteli hinnalangusele nendivad AMD protsessoriga arvutite müüjad, et see tootja on PCDe turul end Eestis kõvasti sisse söönud ja edu jätkub.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:28
    Otsi:

    Ava täpsem otsing