Kümned bussiliinid maakohtades kaovad

10. mai 2001, 08:05

Teede- ja sideministeeriumi piiramatu konkurentsi poliitikaga kaasneb massiline kaugbussiliinide sulgemine - lisaks paarile väikesele bussifirmale teatas ministeeriumile 14 liini lõpetamisest Sebe, kuni kümnendiku kaugbussiliinidest sulgeb ka Pärnu ATP, kirjutab Postimees.

Juba väljakuulutatud 14 liinile lisaks kaalub Sebe juhatuse esimehe Toivo Lehe sõnul veel vähemalt sama paljude liinide sulgemist. Tema sõnul toob kokku 73 liiniloaga Sebele praegu kasumit vaid neljandik liinidest.

Juuni keskpaigast lõpetatava 14 liini kuukahjum ulatub tema hinnangul 20 000 - 50 000 kroonini liini kohta. Muu hulgas loobub Sebe kahest Põlvamaal Kanepis peatuvast bussiliinist.

Aasta algul sai hoolimata liiniturul juba tegutsenud bussifirmade teravast vastuseisust teede- ja sideministeeriumilt mitmele tulusale bussiliinile loa bussifirma Taisto Bussid. See andis märku ministeeriumi muutunud veopoliitikast - kui varem jagas komisjon liinilube piiratud tingimustel, siis nüüd avas riik kaugbussiliikluse piiramatule konkurentsile.

Pärnu ATP direktori Andrus Kärpuki sõnul suleb ettevõte lähiajal kuni kümnendiku kaugbussiliinidest. Enne lõplikku otsust ei soovinud ta täpsemaid arve nimetada.

Teede- ja sideministeeriumi pressiesindaja Aap Tänava sõnul jääb ministeeriumi litsentsipoliitika bussifirmade survest hoolimata samaks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing