Keskpangad üllatasid intressipoliitikaga

Tõnis Oja 11. mai 2001, 00:00

Euroopa Keskpanga üllatuslik baasintressi alandamine kukutas euro kursi eile õhtuks 0,8805 dollarini, mis teeb USD kursiks 17,77 krooni. ?Liiga hilja liiga vähe,? oli valuutadiilerite kommentaar Keskpanga tegevuse kohta.

Valuutadiilerite esimene reaktsioon oli euro jaoks soodne. Ühisraha kurss kerkis 5 minutit pärast otsuse teatavaks saamist 0,8912 dollarini.

Pärastisel pressikonverentsil lausus Keskpanga president Wim Duisenberg, et rahapoliitilised arengud ei ohusta enam hindade stabiilsust, sest majanduskasvu aeglustumine aitab kaasa mõõdukale hinnasurvele.

Finantsturge üllatas ka Inglise Pank, ehkki teises suunas. Kui varem spekuleeriti, et Suurbritannia keskpank võib baasintressi langetada 0,50 protsendipunkti ja Euroopa Kekspank ei tee midagi, siis Inglise Pank kärpis baasintressi EKPga võrdselt, seega 0,25.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing