Vene broilerid Eesti teatrilaval

ÄP 11. mai 2001, 00:00

Maikuu kaheksal õhtul on Tallinnas Kanuti Gildi hoones võimalik vaadata Eesti Draamateatri toetusel teoks saanud teatriprojekti ?Erak ja kuuevarbaline?. Tegemist on Venemaa kultuskirjaniku, Carlos Castaneda teoste tõlkija ja Bookeri preemia laureaadi Viktor Pelevini samanimelise tükiga, mida mängitakse vene keeles eestikeelsete subtiitritega. Lavastajaks on GITISe diplomand Priit Ruttas, keda sütitas etendust vaatajate ette toomisel idee lõhkuda olemasolevad kaanonid, ületada kõik piirid ja viia kokku kokkuviidamatu.

Etenduse nimitegelased, broilerid Erak ja Kuuevarbaline elavad ja tegutsevad Lunat?arski-nimelises broilerikombinaadis. Erakordsete vaimuannetega Erak otsib vastuseid kõikidele küsimustele, mis tal tekivad maailma olemuse ning elu eesmärgi kohta. Tema õpilane Kuuevarbaline aitab säilitada Erakul uskuja jõudu ka kõige lootusetumas pimeduses.

Kindlalt teavad kaks tähelepanuväärset broilerit vaid üht ? seda, et eksisteerib lendamine, milleks on vaja tugevaid käsi. Kuidas aga käsi kasutada, seda nad ei tea. Koos pühenduvad nad body-building?ule, rändavad mööda öist broilerikombinaati, lävivad jumalatega, koos kuulutatakse nad pühakuks ja koos päästavad nad ühe maailma põrgutulest, saades lõpuks vabaks kõigist elu seadustest, mis ahistavad neid broilerite ühiskonnas. Erak ja Kuuevarbaline saavutavad enda jaoks viimaks sisemise vabaduse ja sõltumatuse, mis on iga isiksuse sügavaim olemus, ning lendavad koos päikese poole.

Vene broileriteks kehastuvad noored Draamateatri näitlejad Ivo Uukkivi ja Andres Puustusmaa. Lisaks näeb laval veel rott Ükssilma, kelleks kehastub Vene Draamateatri näitleja Natalia Murina.

13.?14., 16.?21. mai
kl 20 Tallinnas Kanuti Gildis (Pikk 20)
koomiline tragöödia vene keeles eestikeelsete subtiitritega
Piletid müügil Eesti Draamateatri kassas, Selverites,
internetis aadressil http://www.piletipunkt.ee ja tund enne algust kohapeal.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing