Kohtuväline kokkulepe toob Tartu Auto pankrotipessa 2,3 miljonit krooni

11. mai 2001, 16:19

Tartu maakohus kinnitas täna oma määrusega kohtuvälise kokkuleppe, mille sõlmisid ASi Tartu Auto pankrotihaldur ja Tartu Auto hoonete müügiskeemides osalenud firmad ning isikud.

Tartu Auto pankrotihalduri Siim Nõmmoja sõnul tunnistavad kolm pankrotivara kantimisskeemis osalenut skeemi viimase lüli OÜ Selvecor omandiõigust vaidlusalustele objektidele. ?Vastutasuks maksab Selvecor Tartu Auto pankrotipessa 2,3 miljonit krooni,? ütles Nõmmoja.

Ajal, mil Tartu Autost välja kanditud autoremonditöökoda, autopesula, katlamaja ning teised objektid müüdi Selvecorile, figureeris Selvecori juhatuse ainsa liikmena Eesti rallitäht Markko Märtin. Kuna Märtin on suurema osa ajast Eestist ära, volitas ta Selvecori esindama Tartu bussifirma ASi Liikor nõukogu esimeest Toivo Kabaneni.

Selvecori uus juhatuse liige on endise Tartu Auto territooriumil tegutseva OÜ Best Petrol tegevjuht Herni Soosaar.

Siim Nõmmoja sõnul kasutati Tartu Auto hoonete kantimisel kolme erinevat müügiskeemi. Käimas on veel kohtuvaidlus OÜga Anovela Kinnisvara, millelt Nõmmoja nõuab tagasi Tartu Auto kontori- ja olmehoonet.

Tartu linnakohus kuulutas Tartu Auto pankroti välja 1999. aasta septembris. Nõudeid on Tartu Auto vastu esitatud 5,7 miljoni krooni eest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing