General Electric tõrjus Microsofti liidrikohalt

Kaja Koovit 14. mai 2001, 00:00

Reedel avaldatud aktsiate 4. jaanuari sulgemishindadel põhineva nimekirja kümne esimese firma seas on kaks naftafirmat, pank, keemiatööstuse esindaja ja jaekaubanduskett ning lisaks viis elektroonika- ja infotehnoloogia firmat.

General Electricu ligi 480 miljardi dollari (8,5 triljonit krooni) suurune turuväärtus on Financial Timesi sõnul seotud ettevõtte eelmise aasta 130 miljardi dollari (2,3 triljoni krooni) suuruse käibega. Briti majandusleht nimetab 1892. aastal asutatud ettevõtte edu ?vana majanduse võidukäiguks?.

Interneti infrastruktuuri seadmete tootja Cisco tõusis FT500 nimekirjas küll varasemalt neljandalt kohalt teiseks, kuid esimese kvartali lõpuks oli firma langenud 21. kohale. Cisco aktsiapaki väärtus langes kvartaliga 294 mld dollarilt (5,2 triljonit krooni) 123,5 mld dollarile (2,2 trl krooni). Eelmise neljapäeva õhtuks oli Cisco turuväärtus tõusnud 137 miljardi dollarini (2,4 triljonit krooni).

Naftakontsern Exxon Mobil Corp. hõivas kolmanda koha, neljas oli farmaatsiagigant Pfitzer.

Maailma suurim tarkvaratootja Microsoft kukkus FT500s viiendale kohale, sest jaanuariks oli aktsia hinnale hoobi andnud internetifirmade väärtuse kollaps. Esimese kvartali lõpuks oli Microsoft aga taas tõusnud teiseks.

Nimekirjas järgnesid maailma suurim jaekaubanduskett Wal-Mart Stores, USA suurim pangagrupp Citigroup ja Briti suurim kompanii Vodafone.

Maailma suurim kiibitootja Intel kukkus üheksandaks ning Royal Dutch/Shell oli kümnes.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing