Fedilt oodatakse taas intresside langetamist

Tõnis Oja 15. mai 2001, 00:00

Analüütikud ootavad peaaegu üksmeelselt, et USA Föderaalreserv langetab täna toimuval Vabaturu Komitee istungil baasintressi poole protsendipunkti võrra 4,0 protsendini. Ootused, et USA keskpank suudab oma agressiivse intressipoliitikaga maailma suurima majanduse langusest päästa, on kergitanud dollari kursi peaaegu 18 krooni tasemeni. Tegelikult ollakse veelgi optimistlikumad. Analüütikute arvates on võimalik ka stsenaarium, et pärast tänast intresside langetamist (mis teeks poole aastaga kokku 3,0 protsendipunkti) hakkab USA majandus taas Euroopa või Jaapani majandusest kiiremini kasvama.

USA keskpank on baasintresse alandanud sel aastal juba neljal korral kokku 2,0 protsendipunkti võrra. Dollar on tugevnenud peamiste valuutade suhtes aasta algusest 8%.

Tegelikult on kommertspangad dollari müügikursi tõstnud juba ülalpoole 18 krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing