Ericsson laenab 25 miljardit krooni

15. mai 2001, 12:47

Rootsi telekommunikatsioonifirma Ericsson tahab laenata 25 miljardit Eesti krooni, ning emiteerib selleks otstarbeks viie- ja seitsmeaastase tähtajaga obligatsioone. Osa laenust kulub vanade võlgade tagasimaksmisele ja osa uute toodete arendamisele.

Viieaastasi obligatsioone müüakse 19 miljardi krooni eest ja seitsmeaastasi kuue miljardi eest. Müügi eest kannavad hoolt pangad ABN Amro ja Schroder Salomon Smith Barney.

Samal ajal teatas rahvusvaheline reitinguagentuur Standard Poor?s, et alandab Ericssoni laenureitingut. Pikaajaliste laenude reiting langes tasemelt A tasemele A- ja lühiajaliste laenude reiting tasemelt A-1 tasemele A-2. Aprilli lõpus alandas Ericssoni reintingut ka Moody?s.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing