Kahes tanklas lõpetati solgi müümine

15. mai 2001, 16:39

Riigi Tarbijakaitseameti ettekirjutusega peatati täna bensiini 95 müük Kehra tanklas, kuna kütuse kvaliteediomadused ei vastanud nõuetele. Juba varem oli samadel põhjustel peatatud kütuse müük Järvamaal Ahulas asuvas tanklas.

Bensiini 95 faktiline vaigusisaldus oli Kehras OÜ-le Raa Oil kuuluvas tanklas 207,2 mg 100 ml kohta, kvaliteedinormidega on vaiku lubatud maksimaalselt 5 mg/ml. Seega ületas Kehras müüdud autobensiin lubatud normi rohkem kui 40-kordselt.

Normidele ei vastanud ka mitmed teised näitajad nagu tihedus, fraktsioonkoostis ja mootorimeetodiga määratud oktaaniarv.

Vaigurohkele kütusele Kehras juhtis tähelepanu alates esmaspäevast suur telefonikõnede arv, milles kehva kütuse üle kurdeti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing