Saab vahetada kaitsealal asuvat kinnisasja

15. mai 2001, 15:11

Riigikogus võeti 61 poolthäälega vastu keskkonnakomisjoni algatatud kaitstavate loodusobjektide seaduse muutmise seadus.

Seadus sätestab, et kaitseala loodusreservaadi, sihtkaitse- või piiranguvööndi piiresse ulatuvat kinnisasja või kaitstavat loodusobjekti sisaldavat kinnisasja võib riigi ja kinnisasja omaniku kokkuleppel vahetada hariliku väärtuse alusel riigile kuuluva kinnisasjaga.

Arvestades vahetatava kinnisasja erilist ökoloogilist väärtust võib Vabariigi Valitsuse otsusel eraõiguslikule isikule üleandmisele kuuluva kinnisasja harilik väärtus olla suurem riigile üleantava kinnisasja harilikust väärtusest.

Kinnisasja vahetamist on õigus algatada kinnisasja omanikul, kaitstava loodusobjekti valitsejal või keskkonnaministril. Kinnisasja vahetamise otsustab keskkonnaminister, vahetamisega seotud kulud kannab riik. Kinnisasja vahetamise korra ja kinnisasja ning selle oluliste osade väärtuse määramise alused kehtestab Vabariigi Valitsus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing