Suurim isikukahju saab olla 5,5 miljonit krooni

15. mai 2001, 16:19

Rahandusministri määruse kohaselt, mis avaldati täna Riigi Teataja Lisas, võib väljamaksmisele kuuluva liikluskindlustuse kindlustussumma ulatuda isikukahju puhul maksimaalselt 5,5 miljoni kroonini ja varakahju korral 1,6 miljoni kroonini. Sellised piirsummad hakkavad kehtima alates selle aasta 1. juunist ühe kannatanu kohta ühes kindlustusjuhtumis.

Määruse kohaselt tuleb isikukahju ja varakahju hoida lahus. Samas kui valu ja vaeva hüvitamine kuulub isikukahju alla, siis liikluskindlustusjuhtumi tagajärjel uue eriala õppimine püsiva töövõimetuse puhul, toimetulekuks vajalike abivahendite muretsemine ning liikumispuude korral eluaseme vajalik kohandamine kuuluvad varakindlustuse alla.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing