Valitsus suurendab prokuröri rolli kriminaalmenetluses

15. mai 2001, 14:11

Vabariigi Valitsus kiitis heaks kriminaalmenetluse koodeksi muutmise seaduse eelnõu, millega on täitevvõim asunud kehtivat kriminaalmenetluse ümber korraldama selle efektiivsuse ja kiiruse tõstmise saavutamiseks.

Juba mõnda aega on juristide ja praktikute hulgas küpsenud arusaam, et eeluurimise juhtimine kriminaalmenetluses tuleks kindlamini koondada ühe ametiisiku kätte, kelleks peaks olema prokurör. Lisaks praeguse prokuröri peamisele funktsioonile - politsei tegevuse seaduslikkuse kontroll kuritegude eeluurimisel - peaks prokuröri ülesandeks kindlasti saama ka eeluurimise tulemuslikkuse tagamine.

Selline lähenemine võimaldab ühtlasi senisest paremini määratleda ka vastutuse kohtueelse menetluse käigu eest. Vabariigi Valitsuse poolt heaks kiidetud kriminaalmenetluse koodeksi muutmise eelnõu võimaldab kaotada need piirangud, mis praegu takistavad prokuröril tulemuslikkuse kindlustamise eest vastutada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing