Ootamine pärssis kauplemisaktiivsust

Peeter Koppel 16. mai 2001, 00:00

Ühendriikide aktsiaturgudel valitses eile kauplemispäeva alguses vaikus, sest enamik turuosalisi eelistas suuremad otsused jätta Föderaalreservi intressipoliitika üle otsustava Vabaturu Komitee istungi järgsele ajale.

Föderaalreservi sammude ootusele pakkusid siiski mingitki vaheldust jaekaubandusettevõtted Wal-Mart ja Home Depot. Esimene neist suutis analüütikute ootustega sammu pidada, teenides esimeses kvartalis 0,31 dollarit aktsia kohta. Remonditarvete jaekaubandusega tegelev Home Depot suutis aga analüütikute ootusi 2 protsendi võrra ületada ning teenida esimeses kvartalis 0,27 dollarit aktsia kohta. Ettevõtte käive kasvas eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 10 protsenti 12,2 mld dollarini.

Töö kaotamise tõenäosuse suurenemine, kütusehindade tõus ning languses olnud aktsiaturg on küll ka jaekaubandusettevõtete kasumitele negatiivselt mõjunud, kuid esimese kvartali tulemused tõestasid, et langus ei ole olnud nii traagiline, kui esialgu arvati.

Nasdaqil pakkusid eile kauplemispäeva alguses spekulantidele huvi suure kapitalisatsiooniga tehnoloogiaettevõtted nagu Cisco ja Oracle.

Helsingi ja Stockholmi börsil valitses eile sarnaselt Ühendriikide aktsiaturgudega ootusärevusest tingitud vaikus. Sealsed turud on USAs toimuvatest liikumistest äärmiselt sõltuvad ning seega eelistasid turuosalised ära oodata aktsiaturgudele tõenäoliselt edasise suuna andva Föderaalreservi Vabaturu Komitee istungi. Nokia lõpetas 0,26 protsenti kõrgemal 35,19 euro tasemel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing