Turg muutub likviidsemaks

Romet Kreek 16. mai 2001, 00:00

Eilne kauplemispäev Tallinna börsil kopeeris suures osas Euroopa börse, kus aktsiahindadel puudus kindel liikumissuund ja börsi päevakäive jäi võrreldes eelnevate päevadega tagasihoidlikuks. Tallinna börsil oli see tingitud suurema ostujõu puudumisest, suurematel turgudel veeti aga päeva õhtusse USA keskpanga istungi ootamise tähe all.

Midagi kardinaalselt hullu kauplemisaktiivsusega siiski ei juhtunud ja väiksemate investorite mõõduka kauplemise tulemusena registreeriti päeva lõpuks kokku siiski 131 börsitehingut.

Kordaläinud päev oli eile kinnisvara arendusega tegeleva Pro Kapitali aktsial, mis kosus päevaga 4%, sulgudes 51,50 kroonil. Üllatustlikult kiiresti tõusis päevaga aktsia likviidsus, mille tulemusena kuivas aktsia ostu- ja müügihinna vaheline hinnavahe vahepeal kõigest 10 sendini. Päeva lõpuks kerkinud aktsia ostuäär (51,70 krooni) tähistas aga parimat hinda, mida aktsia eest kunagi on pakutud.

Hinnanoteeringute kokkutõmbumist on viimasel ajal märgata ka teiste vähem likviidsete aktsiate puhul. Positiivse üllatusena ka lisanimekirjas, kus Kalevi ja Farmaatsiatehase aktsia hinnakäärid olid eile õhtul vaid pool krooni.

Küllap Tallinna börsi poolt alandatud aktsiate miinimumkogused ja väiksemad hinnasammud hakkavad lõpuks andma ka tulemusi.

Börsi liideraktsiate hinnanoteeringud püsisid eile küllalt stabiilsetena. Väike erand oli Norma aktsia, mille ostuäär nihkus päevaga 54,50 kroonilt 54,90 kroonini. Aktsia ise sulgus 55,40 kroonil ehk taas viimase kolme aasta kõige kõrgemal tasemel.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing