Lemmi Oro: maksumaksjate liidu avaldus ei üllatanud

16. mai 2001, 12:11

Rahandusministeeriumi maksupoliitika osakonna juhataja Lemmi Oro ütles, et tänane maksumaksjate liidu avaldus maksuseaduste kohta teda üllatama ei pane, ehkki mõned momendid selles avalduses vajaksid kommenteerimist.

Mis puutub faktidesse, siis need on õiged, lausus ta. Maksumaksjate liit heitis ette, et 11 aastaga on maksuseadusi muudetud 227 korral.

Liidu soovi kohta osaleda maksuseaduste aruteludel lausus Oro, et nii ei ole võimalik, et arutatakse midagi, mida tal endalgi veel pole. Samas näiteks hiljutisel käibemaksuseaduse muudatuste aruteludel olid liidu esindajad ministeeriumis nõupidamisel 3-4 tundi ja umbes 60-70% nende parandust võeti arvesse, jätkas Oro. Koostöö kaubandus-tööstuskojaga maksuseaduste tegemisel ja muutmisel on tema sõnul väga hea, ilmselt on vaja ka maksumaksjate liiduga koostööd parandada.

Ta lisas, et ka rahandusministeerium tahaks kasutusele võtta nn Saksamaa süsteemi, kus maksuseadus võetakse vastu 2-3 aastat enne selle jõustumist, see pole ainult maksumaksjate liidu soov. ?Oleks seegi hea, kui maksuseadus võetakse Riigikogus vastu kevadsuvel, mitte sügisel ja see jõustub järgneva aasta jaanuaris,? rääkis Oro.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing