Peeter Raidla • 16. mai 2001 kell 13:45

Kinnisvaradaam Kuningal on 15 miljonit krooni võlgu

Juuni alguses kogunevad pankrotistunud kinnisvaradaami Raili Kuningas-KuldŽi võlausaldajad nõuete kaitsmise koosolekule. Pankrotihaldur Ly Müürsoo sõnul on Kuninga vastu esitatud nõuete kogusumma 15 miljonit krooni.

Suuremad võlausaldajad on Hansapank 4,5 miljoni, Ühispank 2 miljoni ja Sampo Pank 1,1 miljoni krooniga.

Suur on ka 1998. aasta septembris hukkunud Eesti tantsulegendi Mait Agu pärijate nõue - ligi 1,5 miljonit krooni -, mis tekkis Agule kuuluva Viimsis asunud krundi väljapetmisega.

Läinud aasta aprillis mõisteti Raili Kuningas-Kuld süüdi võltsimises ning talle määrati aastane vabadusekaotus tingimisi. Kohtumäärusega on Kuningal keelatud töötada ametikohtadel, kus tuleb tegelda dokumentide koostamise ja väljastamisega. Raili Kuningas-Kuld on siiani tegutseva firma Kuningas Kinnisvara asutaja. Panklrotiavalduse Kuningas vastu esitas korteriühistu Manee?i tänava majast, kus ka Kuningale endale kuus korterit kuulub.

Hetkel kuum