Magistr ning Badtrans ründasid Eestit ja maailma

ÄP 17. mai 2001, 00:00

Sel ajal, kui maailm vaevleb uute ja aina hirmsamate võrguviirustega, laastavad Eestis arvuteid sama järjekindlalt ka vanad ja tuntud tegijad. Kuid vaatamata sellele viirusetõrjujate müük aprillis vähenes ja seda ta teeb ka algavatel suvekuudel. Aprillis jätkas Eestis Baltic Computer Systemsi tootejuhi Andrus Koka andmetel aktiivset levikut viirus Magistr, nakatumisi oli hinnanguliselt sajas asutuses. Teine laialt levinud viiruseliik on Hybris, eriti selle vorm Lumivalguke. ?Hybrise näotu iseärasus on saatja varjamine, mille tõttu on raske nakatajat hoiatada,? ütles Koka. Iga-aastane kurb T?ernobõli tähtpäeva tähistamine arvutimaailmas CIH viiruse aktiveerumisega on aga õnneks taandumas, hinnanguliselt alla 10 asutuse arvutid jäid sel aastal vana viiruse tõttu andmeteta, osa hävinud infost õnnestus spetsialistidel taastada.

Maailmas ehmatas kasutajaid aprillis levinud Badtrans, mis on ussviirus ja saadetakse ohvrile elektronpostiga.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing