Andres Kärssin • 16. mai 2001 kell 13:07

Narkokuritegevus Tallinnas kasvanud 15 korda

Tänavu nelja kuuga on narkokuritegevus Tallinnas võrreldes mullu sama perioodiga kasvanud 15 korda, kuritegevus kokku kasvas ligi kaheksa protsenti.

Kui möödunud aastal sooritati nelja kuuga 46 narkokuritegu siis sellel aastal oli neid 692. Narkokuritegude alla arvestatakse statistikas ka ebaseaduslik narkootikumide käitlemine ja ilma arsti ettekirjutuseta narkootikumide tarbimine.

Abilinnapea Levi Sher ütles täna pressikonverentsil, et sellised arvud 'roosasid lootuseid' ei tekita. 'Põhiline probleem on narkomaania levik,' tõdes ta. '20 protsenti kuritegudest on sooritatud narkojoobes ning 46 protsenti narkomaanide poolt selleks, et saada järgmist doosi.'

Sheri sõnul saab politsei hakkama raskete kuritegude poolega, kuid narkokuritegudega mitte. 'Politseil pole lihtsalt võimalusi,' ütles Sher. 'Tallinnas on täitmata 125 politseikohta.' Viimase on abilinnapea sõnul tinginud pidev alafinantseeritus, mis ei võimalda korralikku palka maksta.

Sher lausus, et mõtte staadiumis on plaan luua munitsipaalpolitsei, kuid see vajab veel poliitilist otsust ning majanduslikke arvestusi. 'Selge see, et peame midagi radikaalset ette võtma,' ütles ta. 'Kui järgmisel aastal toimub Tallinnas Eurovisiooni kontsert, siis peab kord majas olema.'

Hetkel kuum