Raimo Ülavere • 16. mai 2001 kell 8:07

Savisaar: Mõisa umbusaldus oli algusest peale bluff

Umbusalduse lubadus oli algusest peale reformerierakondlaste bluff. Nüüd said nad hea võimaluse, kuidas umbusaldusest loobuda ja samal ajal ka nägu säilitada, kommenteeris Keskerakonna juht Edgar Savisaar pressiteates Isamaaliidu ja Reformierakonna kompromissiotsinguid.

'Arvan, et idee vangerdada Jüri Mõis linnapea kohalt volikogu esimehe ametisse sobib erinevatel põhjustel nii Reformierakonna kui ka Isamaaliidu liikmetele. Usun, et selle initseerisidki ühiselt Urmas Paet ja Liisa Pakosta, kuigi neil kummalgi ei ole volikogu saalis hääletusnuppu. Eeskätt sobib see reformierakondlastele, kes nõnda vabanevad lubadusest esitada neljapäevasel volikogu istungil paljuräägitud umbusaldusavaldus Jüri Mõisale,' teatas Savisaar.

Tallinna põhimääruse kohaselt on volikogu esimees linna esimene mees ja linnapea alles teine võimukandja. Tugev juht suudab linnaelu kindlasti ka volikogu esimehe kohalt korraldada. Eriti kui tal säilivad truud abilinnapead - antud juhul siis Pakosta, Kivimaa ja Virkus, märkis Savisaar.

Savisaar juhtis tähelepanu probleemile, 'et niisugune vangerdus eeldab enne seda mõlema mehe - Jüri Mõisa ja Rein Voogi vabatahtlikku tagasiastumist oma praegustelt ametikohtadelt. Ning seejärel uusi salajasi valimisi.'

Päevatoimetaja kommentaar: <i>Edgar Savisaar teab, millest räägib. Oli ta ju ise enne 1999. aasta kohalikke valimisi Tallinna volikogu esimees ning sisuliselt ka linna juht. <i/>

Hetkel kuum