Valitsus otsib ELiga liitumisel Eesti laevandusele toetusvõimalusi

Homme kell 9 kogunevad peaminister Mart Laari juurde laevafirmade ja teise merendusega seotud organisatsioonide esindajad, et arutada Eesti laevanduse konkurentsivõime tagamist Euroopa Liiduga ühinemisel.

Ümarlaua kokkukutsumise tingis laevandusettevõtjate nõudmine tax free kaubandusele üleminekuaja kehtestamiseks. Valitsuse senistes positsioonides läbirääkimistel ELiga praegu seda sees ei ole.

Valitsuse pressiesindaja Priit Põiklik ei välistanud, et olukorras, kus Soome ja Rootsi kavatsevad rakendada oma laevafiramdele maksusoodustusi, peab ka Eesti riik oma seisukoha ümber vaatama. 'Pole võimatu, et lööme kas tax free üleminekuaja või sama küsimuse mõnel teisel moel siiski lauda,' sõnas ta.

Põikliku sõnul teeb valitsus kõik endast oleneva, et Eesti laevad oleks ka edaspidi Läänemerel konkurentsivõimelised. 'Me ei kavatse lasta endal nahka üle kõrvade tõmmata,' kinnitas ta.

Hetkel kuum