Analüütiline nägemus maailma tulevikust

ÄP 18. mai 2001, 00:00

Robert D. Kaplan on mõjukas ameerika rahvusvaheliste suhete analüütik, kes pole pelgalt tugitooliakadeemik, vaid maailmarändur ja rindereporter, kuukirja The Atlantic Monthly kaastööline. Ta on kirjutanud haaravaid reisikirju ja reportaa?e maailma kriisikolletest Aafrikas, Afganistanis, Balkanil kuni Ameerika enese suurlinnadeni välja. Kaplani viimane raamat ?Tulekul on anarhia? (1999) esitab analüütilise nägemuse maailma tulevikust. Raamat manab lugeja silme ette maailma, mis on täis ohte. Selliseid ohte, mida lääne inimesed ehk küll tajuvad, ent ei taha tunnistada. Ohud lähtuvad nii Aafrikast (hiiglaslik rahvastiku juurdekasv), Aasiast (sõjalise võimsuse kasv), Venemaalt kui ka mitmetest teistest piirkondadest.

TULEKUL ON ANARHIA
Robert D. Kaplan
Kirjastus Varrak
Tõlkinud Marek Laane
Sari: Rahvusvahelised suhted, 172 lk, kõva köide

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing