Krediidilimiidi määrab sissetulek

18. mai 2001, 00:00

 • Pangad pakuvad nii vaba kui ka määratud tagasimaksega krediitkaarte.

 • Vaba tagasimaksega (Trump, Hansapanga-Kaubamaja Trump) kaardi puhul otsustab omanik ise, millal krediidisumma tagasi maksta. Iga kuu tuleb maksta vaid intressi. Sellisel kaardil puudub aastatasu. Hansapanga-Kaubamaja Trump-kaardi omanik saab kasutada kõiki kaubamaja kliendikaardi omanikele pakutavaid soodustusi Tallinna ja Tartu kaubamajas ning Selverites. Ühispanga kliendid saavad analoogset teenust kasutada, kui vormistavad krediitkaardile järelmaksu. Sel juhul on krediitkaardiga kulutatud summade eest võimalik tasuda 2?36 kuu jooksul. Aastane intress on 16% järelmaksu jäägilt.

 • Määratud tagasimaksega kaardi puhul tuleb krediidisumma maksta tagasi kindlal kuupäeval (nt Hansapangas, Ühispangas järgmise kuu 10. kuupäeval, Sampo Pangas 15. kuupäeval). Erinevalt vaba tagasimaksega krediitkaardist on määratud tagasimaksega krediitkaartidel aastamaks.

 • Krediitkaardi taotlejal peab olema kindel töökoht ja regulaarne sissetulek. Minimaalne sissetulek peab olema 1500 krooni. Sel juhul saab Ühispangast krediitkaardi limiidiga 1000?4999 krooni. 5000 kroonist suurema limiidi puhul eeldatakse, et netosissetulek on sama suur kui limiit ehk vähemalt 5000 krooni. Sissetulek ei pruugi olla ainus tagatis, selleks võib olla ka deposiit, käendus vms. Limiit määratakse iga kliendi puhul eraldi. Individuaalselt läheneb Ühispank ka FIEdele ja kuldkaardi saajatele.

Hansapangas ja Sampo Pangas peab taotleja netosissetulek olema vähemalt 4000 krooni kuus. Hansapank on seejuures sätestanud, et kui taotleja sissetulek on 4000?10 000 kr, on maksimaalne krediidilimiit ühe kuu netosissetulek. Kui taotleja netosissetulek on üle 10 000 kr kuus, võib saada limiiti kahe netosissetuleku ulatuses. Füüsilisest isikust ettevõtja kogulimiit võib Hansapangas moodustada kuni 10% tema viimase 6 kuu keskmisest laekumisest kontole. Kuldkaardi taotleja peab Hansapangas vastama personaalpanganduse kliendi tingimustele ja tema kuue kuu keskmine sissetulek peab olema 30 000 krooni.

Nordea Pank pole nõutava sissetuleku piiri ära määranud. Kliendisuhtest sõltub ka kuldkaardi saamine.

 • Hansapangas saab eraisiku kaardi juurde vormistada kuni kaks paralleelkaarti vähemalt 18aastasele pereliikmele (nt abikaasale). Paralleelkaardiga saab kasutada põhikaardi krediidilimiiti. Trump-kaardi lisakaardi võib vormistada ka oma sugulasele või sõbrale. Ühispangas elab iga kaart n-ö oma elu. Lisakaardi võimalus on ka Nordea Pangas, kus kaardi hind on põhikaardiga võrdne, kuid miinimumlimiit väiksem.

Vt. ka tabelit: Krediitkaartide tingimused

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

  Vaata kogu kava
  Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
  25. November 2011, 09:09
  Otsi:

  Ava täpsem otsing