Mõis osutus tasakaalutuks

Kristi Malmberg 18. mai 2001, 00:00

Reformierakonna volikogu fraktsiooni esimees Maret Maripuu ütles, et lisaks muudele Reformierakonna etteheidetele näitab ka Tallinna linnapea eilne käitumine, et ta pole sobivaim inimene sellele kohale.

?See, kuidas ta avalduse puruks tõmbas, näitab, et ta pole just kõige tasakaalukam inimene,? nentis Maripuu.

Reformierakond sai enne tänast volikogu istungit kokku 17 häält. Reformierakondlaste endi häältele lisandusid koonderakondlase Elmar Sepa, keskerakondlaste Vilja Savisaare, Ain Allase, Kalle Mihkelsi, Vladimir Velmani ning Rahva Usalduse fraktsiooni liikmete Igor Pissarevi, Leonid Tsingisseri ja Pavel Starostini allkirjad.

Ainus reformierakondlane, kes avaldusele allkirja ei andnud, oli Jüri Mõisa eksabikaasa Tiina Mõis.

Maripuu avaldas lootust, et terve mõistus võidab ja Reformierakonna umbusaldusavaldus ei aja koalitsiooni lõhki. ?Liiatigi on Isamaaliidu volikogu fraktsiooni hulgas ka neid, kes kirjutasid alla Isamaaliidu riigikogu fraktsiooni avaldusele, kus soovitati Mõisal tagasi astuda,? rääkis Maripuu.

Samas on isamaaliitlase Aimar Altosaare väitel umbusaldusavaldus Jüri Mõisale kogu Isamaaliidu umbusaldamine ja koalitsioonileppe rikkumine.

Pärast umbusalduse üleandmist kiitis Tallinna volikogu heaks Leonid Tsingisseri esitatud eelnõu müüa sadama-ala 100 miljoni krooni eest ASile Ühendatud Kapital.

Volikogu pressiesindaja Anneli Berendsi sõnul toetas Tsingisseri eelnõu 35 volikogu liiget ning vastu oli 19 liiget.

Tallinna linnavalitsus oli valinud sadama-ala müügikonkursi võitjaks ASi Ober Haus, kes lubas maksta viie aasta jooksul 111 miljonit krooni, kuid sellele otsusele ei õnnestunud saada viimasel aja poliitiliste konfliktide tõttu volikogu toetust.

Ober Haus on teatanud, et kaebab neile ebasoodsa otsuse korral linna kohtusse.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing